Нищо лично
Нищо лично

Нищо лично

Платформа „Без дистанция”

Образователна платформа „Без дистанция” 2023 е част от проекта „Life Long Burning – Future Lost and Found (LLB 3) и се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Творческа Европа” на Европейския съюз, Програма „Култура” на Столична община, Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, в партньорство с Гьоте-институт България.


„Нищо лично“ е работно ателие, посветено на отношенията между публичното и частното в сферата на танца, водено от украинския хореограф Антон Овчинников. Според него двете сфери не просто си влияят взаимно, но са станали част от всяко послание на съвременния артист. Независимо от честотата, с която публичното и частното присъстват в изкуството, все още остава актуален въпросът, доколко сме готови да споделим личните си преживявания публично. Готови ли сме да поемем отговорност за своята гледна точка пред другите? Готови ли сме да направим личното публично и къде са границите между двете. 

В рамките на 3-дневно работно ателие предстои един опит да докоснем дълбините на преживяванията си, да ги споделим с другите и да формулираме съобщение на езика на танца. 

Антон Овчинников е мултидисциплинарен артист. Той е хореограф, изпълнител, композитор, лектор и организатор на ежегодния международен танцов фестивал “Zelyonka Space UP” (Киев). Завършва Националния университет за култура и изкуства в Киев. От 2008 г. е артистичен директор на танцовата компания “Black O!Range”, призната като една от най-отличаващите се и оригинални проекти за танц в Украйна. През 2015 г. Антон става съосновател на “Contemporary Dance Platform”, чиято цел е да подкрепя младите украински хореографи, да интегрира съвременния танц в културния живот на Украйна, както и да лобира за създаването на национален център за съвременен танц. От 2018 г. Овчинников е член на експертния съвет на Украинската културна фондация.

Инфо