WO MAN
WO MAN

WO MAN

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

Носител на ИКАР 2021 в категория „Съвременен танц и пърформанс“.

WO MAN поставя на сцената важните въпроси за идентичността, социалните и културни кодове и присъствието ни в тях. Дали сме повече продукт на природата, или на културата, е размисъл, в който ни повличат още първите минути на представлението. 

„Не като жена
Не като мъж
WoMan  като
разходка по ръба на изборите
в движения на себе-изобретяването
медитация върху дефинициите
на множественото Едно.“

Марион Дърова е хореограф на свободна практика. Дипломира се в специалност „Философия“ в СУ „Св. Климент Охридски“, а след това учи „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ. През 2015г. завършва обучителната програма за съвременен танц на Derida Dance Center, където по-късно участва в спектаклите “Silent weapon”, “Zen play”, “S inner“ и “Miss Julie”. Хореoграфският си дебют прави през 2016 г. с представлението “Mainstream”. Други нейни представления са “Trauma“, “Corpus meum”, “Hating machine” и “WO MAN” (ИКАР 2021 в категория „Съвременен танц и пърформанс“). Тя е хореограф на театралните представления „Нова библия“ с режисьор проф. Иван Добчев и „Шум и бяс“ с режисьор Малин Кръстев. От 2017 г. е преподавател по „Съвременни танцови техники“ и „Сценично движение“ в Театрален колеж „Любен Гройс“.

 

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа