Темел

Темел

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

Темел е спектакъл, изграден върху личното усещане от връщането към корена и възприемането му като автентичен фундамент, дълбоко закодиран, формиращ нашата идентичност. Този код за мистично свързване с неподправения спомен, представлява постоянно повтарящ се алгоритъм на промяна на траекторията, по която се движат артистите в представлението. Това повторение довежда тях и публиката до медитативно състояние, което би могло да бъде ключ към основата, благодарение на която можем да изградим своята уникалност и да се предпазим от унифициране.

Живко Желязков специализира съвременна хореография във “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Той е съосновател на първия център за съвременен танц в България – Derida Dance Center и артистичен директор на Сцена „Дерида“ и компания „Дерида“. През 2018 г. е избран за един от ТОП 20 хореографи в Европа в рамките на класацията на най-голямата платформа за съвременен танц в Европа “Aerowaves – dance across Europe”. Негови представления са гостували в Канада, Израел, Китай и др. През 2017 г. печели награда ИКАР за съвременния танцов пърформанс “S INNER”. Заедно с Атанас Маев, развива едногодишна обучителна и тренинг програма – Dance PORT Derida, алтернатива на държавното танцово обучение, както и международна резидентска програма.

 Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България, направление „Танц“.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа