Ритуали на Душата
Ритуали на Душата

Ритуали на Душата

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

„Ритуали на Душата“ е представление, посветено на търсенето, срещата и сливането на тялото и душата, а хореографската концепция, създадена от Петя Стойкова, разказва за невидимото.  

„Какво е тялото? 
Шепот.
Дом.

Ритъм, който се превръща в светлина.

Чуваме ли?
Слушаме ли?
Къде живее Духът?
Моето тяло.
Твоето тяло.
Една и съща река.
Няма край.
Няма край.
Няма край.“

Петя Стойкова е основател и хореограф на Танцова компания „ДЮН“. Завършва образованието си в областта на балетната режисура и хореография в Нов български университет, София. Участва в международни танцови работилници и копродукции по цял свят. Стипендиант е на ЮНЕСКО и Dance Web, Виена. Носител е на многобройни награди за хореография от национални конкурси за танц, както и на националната награда „Маргарита Арнаудова“. Носител е на престижната награда „Бург на годината“ 2016 г. за принос в развитието на културата и популяризирането на град Бургас. Основател е на Сдружение „Танц БГ“ и основен двигател на Фестивал за съвременни изкуства „Вода“ в Бургас.

Представлението е създадено с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, Министерство на културата и Програма за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа