Не мърда
Не мърда
Не мърда

Не мърда

Българска танцова платформа се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Има един въпрос, който е способен да преодолее физичните закони, и той е „Как да живеем?“. В търсене на отговора му двама герои, А и Б, успяват да се срещнат, въпреки че единият е в непрестанно търсене и движение в права линия, а вторият съзерцава неподвижно. Детайлите около тази среща са сърцевината на визуалния танцов пърформанс „Не мърда“, вдъхновен от едноименната пиеса на френския писател Еманюел Дарле. Страниците на пиесата са пресъздадени в една минималистична структура, довеждаща до хипнотична визуална, звукова и движенческа среда.

Пиесата е представена на български език в СУ “Св. Климент Охридски” под формата на четене през 2008 г., в рамките на платформата “ПроТекст” на ОСАИК “36 маймуни”.

Живко Желязков специализира съвременна хореография във “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Той е съосновател на първия център за съвременен танц в България – Derida Dance Center и артистичен директор на Сцена „Дерида“ и компания „Дерида“. През 2018 г. е избран за един от ТОП 20 хореографи в Европа в класацията на най-голямата платформа за съвременен танц в Европа “Aerowaves – dance across Europe”. Негови представления са гостували в Канада, Израел, Китай и др. През 2017 г. печели награда ИКАР за съвременния танцов пърформанс “S INNER”. Заедно с Атанас Маев, развива едногодишна обучителна и тренинг програма – Dance PORT Derida, алтернатива на държавното танцово обучение, както и международна резидентска програма. Той е хореограф и режисьор на повече от 40 спектакъла в областта на съвременния танц и театър и е артистичен директор на редица европейски проекти.

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа