Песни от допаминовата въртележка
Песни от допаминовата въртележка

Песни от допаминовата въртележка

(САЩ)

Гостуването на представлението се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.


Използвайки танц и песни, за да разказва истории за личните страхове, мечти и копнежи, този фрагментиран музикален пърформанс прескача от авторски монолози през превъплъщения в ключови герои от виртуалния свят – инфлуенсъри, топ новинари, проповедници – създавайки непълна картина на техните апокалиптични фантазии и политически програми. 

Заливан непрекъснато от информация, героят на Були Фей преживява своите страхове, попаднал в клопката на безкрайната въртележка от пикове и спадове, причинени от потока от онлайн съдържание. На сцената оживяват соло колажи на културна сатира и лични разкази, изобразяващи хаотичността на политическата ситуация.

Були Фей Колинс създава музика, танц и театър, занимаващи се с повишената тревожност на информационната ера и политизирането на телата във времето на неолиберализма. Като шпионин, който дълбае в отпадъците на поп културата и историята, той вплита личното, измислицата и историческото в проблематична куиър сатира. Були завършва Maryland Institute College of Art в Балтимор и от тогава не спира да обикаля САЩ и Европа. В момента е базиран в Берлин.

Международната програма на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2023 се организира от Фондация „Брейн Стор Проджект” и Сдружение „Номад Денс Академи България”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура” по програма „Програма  за възстановяване и развитие на частни културни организации”, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития и Полски институт в София, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала”, Сцена „Дерида” и Галерия „Етюд“.

Инфо
Екип
Билети