Критична маса
Критична маса
Критична маса

Критична маса

Българска танцова платформа се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

„Критична маса” е спектакъл за трима изпълнители, изправени пред критичен проблем: висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си да не падне и да вечерят на нея. 

„Критичен” идва от „криза” – от гръцки – „решение”, а от медицински латински – повратна точка на болестта, при която пациентът или умира, или оздравява. 

Насред постмодерната криза на индивидуализма, когато обсесивното преследване на собствените ни нужди понякога ни оставя висящи в безтегловност, спектакълът (критично) изследва илюзията за самодостатъчност и поставя въпроса дали ако искаме да имаме собствената си индивидуална свобода, понякога не се налага да държим масата, за да може някой друг да има своята.

Силвия Чернева проявява особен интерес към ежедневния живот и смесва форми и жанрове в опитите си да го изрази. Има бакалавърска степен по архитектура от университета в Кеймбридж и магистърска степен по съвременен танц от “London Contemporary Dance School“. Живее между Лондон и София и се занимава с творчески и образователни проекти, свързани с танц, пърформанс, танцово кино и документално кино. Силвия е съосновател на сдружение „Стайна температура“, което има амбиция да спомага за повишаване на достъпността и разбирането на съвременното изкуство в България.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на НФ „Култура”, програма „Дебюти”, както и с любезното съдействие на движенческа лаборатория „Ход”, тренировъчен център „Профикст”, магазини „Мосю Бриколаж”.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа