БОРСА ЗА ЛЮБОВ

Home / Архив / 12 - 20 май 2017 / БОРСА ЗА ЛЮБОВ
БОРСА ЗА ЛЮБОВ

13 май/ 20:00 / Център за култура и дебат „Червената къща“
ул. Любен Каравелов 15

Драгана Булут (Германия / Сърбия)

БОРСА ЗА ЛЮБОВ

Автор: Драгана Булут

В сътрудничество с: Зейна Хана, Крис Шерер, Хайке Алберхт, Ксения Джурович

Времетраене: 60 МИН.

Продукция на: Dragana Bulut in cooperation with Schloss Solitude, Stuttgart and STATION Service for Contemporary Dance, Belgrad. Supported by Ministry of Culture and Information of RS, Secretariat for Culture City of Belgrade and Goethe-Institut. Supported by the NATIONALES PERFORMANCE NETZ Guest Performance Fund for Theatre, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media and the Departments of Culture and Arts of the German federal state.

„Борса за любов“ ви приканва за изпитате начините, по които любовта се хореографира и процесите, които стоят зад тази своеобразна социална хореография. Изходните точки на този пърформанс с участието на публиката са влиянието на масовите медии върху възприемането на любовта и на нейната цел, както и как работи света на създаването на двойки. Как днес емоциите се превръщат в стока и коя е онази логика, която предопределя как се отнасяме един към друг и която в известна степен и хореографира нашето поведение? След „Предай нататък“ (2012), това е второто представяне на Драгана Булут на „Антистатик“.

Злата мащеха: Какво по дяволите правиш?
Пепеляшка: Просто си мечтая.
Злата мащеха: Е, време е да престанеш.
(„Пепеляшка“, филм на Уолт Дисни)

Драгана Булут е от Белград и понастоящем е установена в Берлин. Тя работи в сферата на съвременната хореография и пърформанс. В своите работи тя разглежда театралното пространство като място за социални събирания, за да поставя под въпрос различни отношения между естетика, труд и икономика. Булут завършва магистърската програма „Соло/Танц/Авторство“ към Университета за изкуства в Берлин. От 2005 г. тя създава свои хореографски работи, представяни на водещи сцени и фестивали за съвременен танц в Европа и САЩ ( Sophiensaele и Haus der Kulturen der Welt в Берлин, Tanzquartier Виена, euro-scene Лайпциг, Танцов център „Лабан“ в Лондон, фестивала iDANS в Истанбул, Danspace Project NY в Ню Йорк, ENPARTS Campus на Винецианското биенале, Танцов фестивал eXplore в Бурещ и др.). Участвала е в представления на хореографи и артисти като Мег Стюарт, Тино Сегал, Иво Димчев, Чарлз Линеан и др. През 2010 г. печели Европейската награда за млади хореографи Prix Jardin d’Europe. В периода 2013/15 е резидентен артист в престижната Академия Шлос Солитюд в Германия.

На английски език.
Билети: 8/10 ЛВ

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=dO53pp5iWys[/embedyt]