CO-TEACHING
Уъркшоп с Гизела Мюлер (Германия), Деян Сърхой (Словения) и Росен Михайлов (България)
Част от ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА „БЕЗ ДИСТАНЦИЯ“/ Teachback в рамките на 10. Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“, София (12 – 21 май, 2017)
16 – 19 май, 13-17 ч., Гьоте-Институт България/ Derida Dance Center
По време на 4-дневния уъркшоп трима опитни танцови професионалисти и ментори, които идват от различни сфери на съвременния танц, ще проведат диалогичен формат на преподаване и процес на обмен на практики. Заедно с участниците те ще изградят общност, основаваща се на различията, а не толкова на общите неща помежду им.
Как можем да съчетаваме концепции и идеи, които обикновено не бихме съчетали? Как можем да развиваме посредством импровизация партитури и драматургия, практикувайки нашите различия и оставяйки отворени да получаваме и да даваме обратна връзка? Този уъркшоп предлага възможността да развиваме своето „практическо слушане“ и различни стратегии за взимане на решения, да работим върху своите възприятия и да търсим възможностите за промяна. Неговата цел е да създаде усещане за сигурност, доверие и удовлетворение в нашите танцови взаимодействия.
Едно малко пътешествие между 3 души и още 12 участници.
Уъркшопът е насочен към студенти в танцови специалности, танцови професионалисти и учители с различен тренинг и опит.
Заявете желанието си за участие, като ни изпратите своята артистична автобиография на dramaturgies.new@gmail.com
Краен срок за кандидатстване: 7 май.
CO-TEACHING е обучителен формат, който се основава на споделено водене на процес от няколко водещи и по този начин позволява неговото надграждане и провеждане от различни перспективи и позиции. Той е развит в рамките на балканската мрежа за съвременен танц Номадска танцова академия и през годините се прилага успешно в Словения, Македония, Хърватия и др.
Деян Сърхой е свободен артист в сферата на съвременния танц от Словения. Между 1998 и 2001 г. той е солист на Държавната опера в Любляна. Съосновател е на формацията „Фичо балет“. Работи е като хореограф и в редица проекти от сферата на танцовия театър на Янеш Янша, Себастиан Хорват, Betontanc, Магдалена Райтер, Силван Омерзу и др. Съосновател на Фестивала за съвременен танц CoFestival в Любляна и активно участва в развитието на балканската мрежа за съвременен танц Номадска танцова академия. През 2008 завършва Отворения университет в Лондон. Деян Сърхой дава уъркшопи за танцови професионалисти и непрофесионалисти в различни контексти из цяла Европа.
Гизела Мюлер (Германия) е хореограф, изпълнител и дългогодишен преподавател. Завършва танц в Париж, Амстердам (SNDO) и Ню Йорк. От 1998 г. е преподавател в различни образователни институции и студиа в Германия и в чужбина. От 2004 г. е част от борда на танцовия център за обучение Танцфабрик в Берлин, ръководител е на неговата артистична и образователна програма, както и формалната обучителна програма Dance Intensive. Съосновател е бакалавърска програма за изпълнители и хореографи в Междууниверситетския център за танц към Университета за изкуства в Берлин, където преподава от 2006 до 2010 г. От 2012 г. е част от борда на балканската мрежа Номадска танцова академия.
Росен Михайлов (България) е работил като хореограф, танцьор, режисьор, продуцент, светлинен дизайнер и преподавател вече повече от 25 години в България, Европа и Хонк Конг. Завършва класически балет в Националното училище за танцово изкуство в София, след което специализира в различни танцови форми, включително и модерен танц в САЩ. През 1997 той получава международната стипендия за хореография на Американския танцов фестивал. Участва в множество резидентски програми, уъркшопи и обучителни семинари по съвременен танц, контактна импровизация, хореография и композиция, физически театър и т.н. Работил е с Робърт Таниън (DV8),Найджъл Чарнок, Амарант Данс Студио, Балет Арабеск и др. Преподава в Нов български университет в София.
Такса участие: 20 лв.
Участниците в уъркшопа ще могат да ползват билети на преференциална цена за представленията от артистичната програма на Фестивала „Антистатик“.
Уъркшопът се провежда в партньорство с Гьоте-институт България
Платформа “Без дистанция”/ Teachback e част от проекта Life Long Burning, организиран от Локомотива и Номад Денс Академи България, като представители на мрежата на Номадска Танцова Академия, с подкрепата на Програма “Култура “ на Европейския съюз, Столична програма “Култура” за 2017, Министерство на културата на България, Гьоте-институт България, Френски институт и „Театроскоп“ в рамките на FranceDanse Orient-Express.