4 ВЪПРОСА КЪМ: Флориан Бюкинг и Райза Кьогер

Home / Новини / Интервю / 4 ВЪПРОСА КЪМ: Флориан Бюкинг и Райза Кьогер
4 ВЪПРОСА КЪМ: Флориан Бюкинг и Райза Кьогер

4 ВЪПРОСА КЪМ:

ФЛОРИАН БЮКИНГ И РАЙЗА КЬОГЕР: „НАРАГОНИЯ“

ГМУРКАНЕ В МИКРОКОСМОСА НА НЕЩАТА

Какъв беше водещият интерес в създаването на „Нарагония“?

„Нарагония“ е третото ни представление и въпреки че обикновено работим с определени параметри, които ни интересуват, тук търсехме различен фокус. Оказа се, че стремежът към разказване на истории ни e чужд. Искаше ни се да разберем как можем да бъдем разказвателни в рамките на личното ни артистично пространство.

Кое беше най-голямото предизвикателство? 

Драматургията. Имахме достa материал и го оглеждахме от всички страни – физически. Записвахме репетициите си и бяхме събрали много записи, които да изгледаме и в крайна сметка да решим кое е в правилната посока и би се вписало в света на представлението.

Какво преживяване бихте искали да създадете за публиката?

Бихме искали да поставим зрителите в позиция, подобна на нашата, но като от другата страна на монетата. Това представление е едно пътешествие. То е за процеса, в който се изгубваш и после отново се намираш заради другия и това, което той или тя представлява.  За отпускането в едно пътуване и гмуркането в микрокосмоса на нещата.

Какво ви кара да работите в полето на съвременния танц и пърформанс?

Всеки от нас има различна история на своята любов и интерес към тялото. Човешкото тяло и неговото движение винаги ще бъдат изходната ни точка да изследваме и изразяваме онова, което се намира под феномените, които ни интересуват, и естетиката, която ни влече. Въпреки това нашето вдъхновение често би могло да се намери в изящните изкуства, които оформят визуалния аспект на представленията ни.