Едни други райски места

Home / Без дистанция / Без дистанция 2017 / Едни други райски места

ОТВОРЕНА ПОКАНА
Имаме удоволствието да обявим отворена покана за участие в:

ЕДНИ ДРУГИ РАЙСКИ МЕСТА
уъркшоп с Кевин Джийн (Франция)

Част от ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА „БЕЗ ДИСТАНЦИЯ“/ Teachback в рамките на 10. Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“, София
13-15 май, Derida Dance Center, София

По време на 3-дневния уъркшоп участниците ще се впуснат в ежедневно експериментиране и изследователски процес, свързани с артистичната практика, развита от френския хореограф и таньор Кевин Джийн в представлението Des Paradis, част от 10-ото издание на фестивала Антистатик.

Ще започнем със соматични техники, за да развием своето възприятие и способността ни да се свързваме със самите себе си. Ще се занимаваме с теми като автономността и съжителството, сътрудничеството и способността да се обединяваме. Фокусът ще е да намерим общ език, убедени, че създаваме с нова сладост нашите райски места, нашите мечти и надежди. Ние ще създадем своите острови без никакво чакане и така могат да покълнат нашитеиндивидуални и колективни утопии.

Целта на уъркшопа е да се съсредоточим върху представите за откритие, контакта между телата и тяхната тежест, чувствителността, импровизацията и способността за адаптиране.


Кевин Джийн

Кевин Джийн е хореограф и танцьор от Франция. Той е работил с изтъкнатите хореографи на френския постмодерен и нов танц като Стефани Обин, Одил Дюбок, Мириам Горфинк, с филмовия артист Филип Грандрю и др. Водещ интерес в неговите авторски хореографии и пърформанси е актът на изграждане на една среда и въздействието, което тя има върху нас, върху човешкото поведение и социалните взаимодействия. Кевин Джийн задава въпроса как те ни формират, деформират, как можем да ги приемем, да играем с тях, да преоткрием себе си и да се променяме. Той създава танцовото представление „Райски места“ през 2015, последвано от „Други райски места“ с изпълнители-непрофесионалисти. През 2016 представя Les Promesses du Magma в сътрудничество с френския рап-артист Casey в рамките на авторитетния фестивал в Авиньон.


Уъркшопът е насочен към професионални артисти в сферата на танца, театъра и пърформанса.
За да заявите желание за участие, изпратете своя артистична автобиография на dramaturgies.new@gmail.com
Краен срок за кандидатстване: 2.05.2017 г

Място: Derida Dance Center
Час: 13:00 – 18:00
Такса участие: 20 лв.

Участниците в уъркшопа ще могат да ползват билети на преференциална цена за представленията от артистичната програма на Фестивала „Антистатик“.

Уъркшопът се провежда в партньорство с Derida Dance Center

Платформа „Без дистанция”/ Teachback e част от проекта Life Long Burning, организиран от Локомотива и Номад Денс Академи България, с подкрепата на Програма “Култура “ на Европейския съюз, Столична програма “Култура” за 2017 г. и Министерство на културата на България.

Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Театроскоп в рамките на FranceDanse Orient-Express. Театроскоп е програма, лансирана от Френския институт, Министерството на културата и комуникацията и Министерството на външните работи и международното развитие на Франция.