Това е нещо истинско
Това е нещо истинско
Това е нещо истинско
Това е нещо истинско

Това е нещо истинско

(Полша / Германия)

Гостуването на представлението се реализира с финансовата подкрепа на Полски институт в София и Министерство на културата.

Има и други представления, в които тялото е на фокус, но в „Това е нещо истинско“ то е изключително в дързостта си да трепти и да се трансформира. Хореографката и изпълнителка Ана Новицка превръща кожата си в хоризонт, който премества и по който драска. Въплъщава в тялото си различни емоции, създава чрез него ситуации, демонстрира намерения, разказва истории. Концепцията в „Това е нещо истинско“ е тялото да наподобява един безкраен хореографски хипертекст, насочващ зрителя към нови и нови асоциации. 

Какво всъщност е тялото, как го възприемаме и до каква степен можем съзнателно да го променяме, са въпроси, в които като в плаващи пясъци зрителите потъват бавно и необратимо.

Анна Новицка е хореограф и изпълнител. Завършила Залцбургската експериментална танцова академия (SEAD), магистърска степен по хореография в HfS Ernst-Busch / HZT в Берлин и магистърска степен по психология във Варшавския университет. Там написва и своята докторска дисертация, базирана на практика върху осъзнаването като основа за присъствие. Получава наградата DAAD, последвана от стипендия за хореография от “Studienstiftung des deutschen Volkes”, Берлин. Нейното соло: „Истината е просто обикновена картина“ е избранo за Полската танцова платформа, “Fringe Festival” в Единбург и Полско-израелската танцова платформа в Тел Авив. “Raw Light” (2017) е избран да бъде част от полската танцова мрежа, а “This Is The Real Thing” (2018) отворя полската танцова платформа през 2019 г.

Инфо
Екип
Без дистанция
Билети