LOVECAGE
LOVECAGE

LOVECAGE

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

Основната тема на LOVECAGE е любовният триъгълник. В него, както и в живота, се редуват сцени на драматизъм и комичност, на крайни човешки състояния и емоции, произлизащи от романтичната любов и привличането, но и от негативизма и непоносимостта. LOVECAGE въздейства на публиката пряко, чрез познати сцени и образи от личния живот, но доразвити и  хиперболизирани чрез изразните средства на театъра и танца.

Филип Миланов завършва НАТФИЗ през 2014 г. със специалност „Театър на движението“. От 2012 г. до сега е изпълнител в Балет „Арабеск“. Работи също като съвременен танцов изпълнител в част от проектите на Танцова компания „Дерида“. От 2017 г. е артистичен директор на танцова компания Стрийм Денс. През 2014 г. Филип дебютира като хореограф на IX Международен конкурс за съвременна хореография на българска музика на името на проф. Маргарита Арнаудова, където получава награда на международното жури и награда на публиката за спектакъла “EXIT”. През 2015 г. получава награда ИКАР за съвременен танц и пърформанс за същия спектакъл. От тогава Филип създава редица авторски проекти на независимата танцова сцена, работейки междувременно като хореограф в Балет Арабеск, Държавна опера – Русе, Държавна опера – Пловдив, Държавна Опера – Стара Загора, ТМПЦ – Варна, както и като хореограф в различни театрални постановки. През 2021 г. получава отличие за хореография от Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

 Представлението е осъществено с подкрепата на Министерство на културата.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа