Браво, деца!
Браво, деца!
Браво, деца!

Браво, деца!

танцово представление за деца между 7 и 12 години
(Германия)

Гостуването на „Браво, деца!“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в сътрудничество с Драматично-куклен театър „Васил Друмев”, Шумен.

С това представление звънецът бие за всички, които никога не са свирили на въображаема китара в парка или в училищния двор, или не са били част от танцов състав. То е специално подготвено от немския колектив LIGNA, който българската публика вече познава от продукциите „Тайно радио“, „Опиянение и гняв“, и поредицата „Нонумент“.  „Урокът“ LIGNA ще преподава в слушалки, които всеки участник получава на място. В тях започва да звучи радио пиеса, в която се сместват разказ и инструкции за движение, така че постепенно децата превземат мястото, на което се намират – парка, улицата, площада, двора.

Идеите за този танцов спектакъл дава хореографката Джени Герц, почти забравена пионерка на модерния танц и визионер в работата с деца от началото на 20 век.

Затова ако сте между 7 и 12 години, или се чувствате на толкова, елате и станете част от класа. Не е нужно да сте с домашно и няма да пишем отсъствия.

Немският колектив LIGNA е специализиран в медийните изкуства и пърформанса и носител на престижната награда за независим театър на името на Георг Табори, както и на национална награда ИКАР в България за „Нонумент 1.0“  От години техните продукции анализират с различни средства механизмите и динамиките, които стоят в основата на разни групови и масови социални движения.

Международната програма на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2023 се организира от фондация „Брейн Стор Проджект“ и сдружение „Номад Денс Академи България“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура“ по „Програма  за възстановяване и развитие на частни културни организации“, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития и Полски институт в София, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала“ и Сцена „Дерида“.

Инфо
Екип
Билети