Отговарям!
Отговарям!

Отговарям!

/Република Северна Македония, Германия/

Гостуването на представлението  се осъществява в рамките на проекта (NON)ALIGNED MOVEMENTS  Strengthening contemporary dance in Western Balkans / NAM на Балканската танцова мрежа на Nomad Dance Academy, съфинансиран от Европейския съюз и Програма „Култура“ на Столична община. 

Кой си ти? Къде се намираш в момента и къде принадлежиш? Коя е суперсилата ти?

Представлението е създадено като конфронтация между политическата и индивидуалната ни идентичност и се развива като поредица от 100 въпроса, които хореографката и изпълнителка, Виктория Илиоска, задава към самата себе си. Тялото, обект на проекции и възприятия за всяка социална роля, е основно изразно средство във „Отговарям!”. Там, измежду въпросите „Виктория, какво биха били Изток и Запад, ако беше куче?, „Виктория, какво ще се случи в бъдещето?“, „Виктория, по колко минути си миеш зъбите?“ границите между питащия и отговарящия, между сцената и истинския живот, се размиват. Представлението буквално пита и публиката. Вероятно, защото отговорите могат да се открият именно тук – отговорите на въпросите за човечеството. 

Виктория Илиоска, родена през 1990 г. като македонска гражданка, е хореограф и изпълнител, който днес живее и работи в Германия. От 2016 г. е базирана в Гисен, където завършва магистратура по Хореография и пърформанс в Института за приложни театрални изследвания към JLU, под научното ръководство на проф. Бояна Кунст и Ксавие льо Роа. Илиоска работи активно в редица програми и проекти за подкрепа и развитие на съвременния танц и пърформанс, сътрудничейки си с институции и с независимия сектор. Сред последните ѝ работи е продължителният изследователско-изпълнителски проект “It could be something very minimal”, поставен през 2018 г. заедно с Патрик Форо и Макс Смирзиц. Съвместният им проект се занимава с търсенето на постоянна звукова, визуална и перцептивна алтернатива на тялото и е показан в “LAB” и “Künstlerhaus Mousonturm” във Франкфурт. Премиерата на солото „Отговарям!” се състои през 2019 г., а в най-новата си продукция “A womb for an adult” (2020) Илиоска създава обширно панорамно пространство от тела и предмети, с които изследва визуалната драматургия на една игрална площадка.

 

Инфо
Екип
Без дистанция
Билети