Място за изчезващи (Безнадеждно.)
Място за изчезващи (Безнадеждно.)
Място за изчезващи (Безнадеждно.)
Място за изчезващи (Безнадеждно.)

Място за изчезващи (Безнадеждно.)

(Германия/Румъния)

Гостуването на представлението се осъществява в партньорство и финансова подкрепа на Гьоте-институт България и Министерство на културата.

На това място мечателно отекват птичи песни, зов и скръб на изчезнали и застрашени видове птици, чиито истории трима изпълнители разказват. Подредени и композирани от AGF, познат ни още като Анти Грей, тези звуци се превръщат в артефакти, потънали в блясъка от срещата между човешкото въздействие и природата. 

Записите на птиците, събирани в продължение на няколко десетилетия от библиотеката „Маколи“ към Лабораторията по орнитология в Корнел и Фондация “Xeno-canto” (Холандия), се смесват с истории – научни и митични – и с вълнуващ танц под хореографията на Серджу Матис. 

Представлението пътува из цяла Европа и участва в театралния фестивал “Piatra Neamț”, „Europalia“ (в Бозар, Брюксел), “Тanznacht Berlin” (на “Uferstudios”), фестивала “Artdanthé”, “ImPulsTanz” във Виена,  “DansFabrik” (Брест), фестивала “Bazaar” (Прага), „Latitudes Contemporaines“ и др.

Серджу Матис е румънски хореограф, роден през 1981 г. в Клуж-Напока. Танцовото си образование получава от хореографското училище в Клуж и академията по танц в Манхайм. Танцовата му кариера започва в “Tanztheater” в Нюрнберг. От 2008 г. живее и работи в Берлин, създавайки спектаклите “Keep It Real” (2013), “Explicit Content” (2015), “Neverendings” (2017), “Hopeless.” (2019), “UNREST” (2021), “DRANG” (2022), “Blazing Worlds” (2023). Води танцови лаборатории и други образователни формати в Германия и чужбина. През 2014 г. завършва магистърската програма “Solo/Dance/Authorship” в Inter-University Centre for Dance (HZT) и Университета по изкуства в Берлин.

С подкрепата на: apap – FEMINIST FUTURES, проект, съфинансиран от програма „Творческа Европа“ на ЕС и ICI-CCN Montpellier – Occitanie като част от  проекта “Life Long Burning” (LLB) – към устойчива екосистема за съвременен танц в Европа, подкрепен от програма „Творческа Европа“ на ЕС.

Инфо
Екип
След представлението
Билети