Dance, baby, dance
Dance, baby, dance

Dance, baby, dance

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

Dance, baby, dance е началото на хореографско изследване, фокусирано върху възможностите и отношенията, които могат да възникнат, когато хората се съберат и танцуват. Създаден като хореографски концерт със специфични пътища и вътрешни правила, в него шест танцуващи тела преминават през различни ситуации на флирт, мистерия, прозрачност, нелогичност, раздразнителност. Представлението е потопено в атмосфера на партиклуб и обсипано със съвременна електронна и поп музика.

Жана Пенчева е танцьор и хореограф от България. След обучението си в „Нов български университет“ в София, продължава да участва в редица семинари по танцови практики и програми като “Nomad dance Academy” и “DanceWeb”. През 2018 г. заедно с Александар Георгиев и Дарио Барето Дамас създават международния артистичен екип STEAM ROOM, който се движи между Бургас, София, Тенерифе, Скопие и Стокхолм и реализира и продуцира своите артистични творби в различни европейски контексти. През последните години Жана е заета с колективни хореографски сценични творби, със собствени артистични произведения и с танци за други хореографи. Последният ѝ хореографски концерт “Dance baby, dance” е на турне през 2022-2023 г.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата,  Национален фонд „Култура“ и Община Бургас.

Инфо
Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа