Творческа резиденция на Ан Лиз Льо Гак

Творческа резиденция на Ан Лиз Льо Гак

БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

“Настанена съм в четиризвезден хотел в затънтен край на Хърватия и присъствам на сбирка на група хора, търсещи истинското щастие. Всеки в групата получава някакъв статут и понеже съм новодошла, аз автоматично ставам КУЧЕ и ми дават номер “23”, защото съм 23-то КУЧЕ. Не се познаваме и затова обменяме опит, поверия и ритуали. Независимо от всичко вярваме, че живеем в СВЯТ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ВЕЧЕН. Да, това означава живот във вечността” – разказва Ан Лиз Льо Гак за перформативния си проект “La Caresse du Coma”. Той се развива в отделни епизоди, които Ан Лиз описва не толкова като стъпки в развитието на процеса, колкото като глави на роман. 

По време на 13-то издание на „Антистатик” тя ще работи по четвъртия епизод от проекта си, занимаващ се с въпроса за дуендето. Творческата ù резиденция се осъществява в рамките на „Без дистанция” и програмната линия “Creative Crossroads” на европейската мрежа за съвременен танц “Life Long Burning” с партньор за България Фондация „Брейн Стор Проджект”.

Ан Лиз Льо Гак живее и работи в Марсилия (Франция). Тя е съвременен артист и културен мениджър. От 2015 г. насам е съорганизатор на фестивала за съвременно сценично изкуство “OKAY CONFIANCE”, който се провежда в различни градове във Франция. Автор е на солото “La Caresse du Coma” и съавтор, заедно с Ели Ортис, на колективния проект “GRAND MAL”. През 2019 г. по време на фестивала “Kunstenfestivaldesarts” в Брюксел се състои премиерата на най-новия ù пърформанс “DUCTUS MIDI”, създаден съвместно с артиста и музикант Артур Чамбри.