84 разговора – ОТМЕНЕНО
84 разговора – ОТМЕНЕНО

84 разговора – ОТМЕНЕНО

Представлението е отменено. Закупените билети можете да използвате за всяко друго представление (с изключение на „Вярно с оригинала“ и „PURE /youth/“) от Българската Танцова Платформа без заверка .


Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ – Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

84 е необходимият брой обаждания за успешно сключване на сделка в корпоративния свят на продажбите. В своето танцово шоу за капитализма Стефани Ханджийска и Коста Каракашян задават неудобни въпроси за връзката между пазара и танцовата творба; за тялото на танцьора, който едновременно изпълнява тази работа и е нейния продукт; за условията на труд и живот, за успеха и умората в ерата на късния капитализъм.

Всеки билет за „84 разговора“ е инвестиция, която се отплаща под формата на танцови фантазии, лични истории, телефонни танци, сексуална привлекателност и ръководство за оцеляване на капитализма.

84 разговора за първи път. 
84 обаждания за втори път.
84 обаждания за трети път.
Продадено!

Стефани Ханджийска е българска режисьорка, хореографка, продуцентка и танцова артистка, базирана в Лондон, Великобритания. През 2020 г. Стефани завършва с отличие магистърската програма за съвременен танц със специализация „Хореография“ в “London Contemporary Dance School”. Работи в полето на съвременния танц и танцовия филм. Заедно с Коста Каракашян създава танцовите филми „Поглед от ръба” (2020) и “INNER BLOOM” (2021). През 2022 г. Стефани режисира първия си самостоятелен танцов филм „Българските жени“ в Лондон, който разказва историята на 12 вдъхновяващи жени от българската история, пречупена през танц и мода. Премиерата на филма ще бъде на 26 юни в „Топлоцентрала“, София. Спектакълът “84 разговора” е продължение на изследването на капитализма от магистърската теза на Стефани “Уязвимостта на артистичния труд под влиянието на капитализма”, която тя пише под менторството на д-р Том Хейстингс в Лондон. Освен на Българската танцова платформа на фестивала „Антистатик“, спектакълът ще бъде представен на фестивала за нова хореография “Resolution Festival” в центъра за съвременен танц “The Place” в Лондон през месец май 2022. През април 2022, Стефани получава поръчка за нова сценична работа и филм от програмата “Choreodrome” от “The Place” център в Лондон. Новата работа, “Not a Crab, Not a Fish”, изследва темата за идентичността и невидимите артисти от Централна и Източна Европа, които живеят във Великобритания. От 2016 г., Стефани е председател и програмен директор на фондация “Човек с шапка” – българска неправителствена организация, която има за мисия да развива танца и танцовото кино в България. От 2020 г. заедно със Силвия Чернева и Коста Каракашян организират програмата „Фокус Кино Танц“, която има за цел да развива танцовия филм в България чрез обучителна програма за артисти, продукция на нови професионални танцови филми, турне на танцови филми в малки градове и села и работа с младежи и подрастващи. 

Коста Каракашян е режисьор, хореограф, танцов артист и писател, завършил „Танц“ в Колумбийския университет в Ню Йорк и „Права на човека“ в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и образование. “The Columbia Spectator” определя работата му като „важен глас за борбата на ЛГБТИ+ хората в Чечения и другаде“. Коста е двукратен шампион на България по спортни танци и е представял работата си в “Dancing With the Stars Vietnam”, „България търси талант“, както и в Канада, Германия, Норвегия, Египет, Виетнам и Япония. Работил е с артисти като Рита Ора, Years and Years, Шерихан и Прея; режисьорите Джонатан Oлрик, Alaska, Ману Косо, Уил Хопър; и комерсиални клиенти като Škoda, Calvin Klein, H&M, Kohler, Method, EE, Studio Zard, Florsheim и SRB Paris. Последните му проекти пренасят хореографския му опит от сцената към екрана, където коста режисира, хореографира и продуцира редица късометражни филми и видеоклипове чрез продуцентската си компания “Studio Karakashyan”. Документалният му танцов филм “WAITING FOR COLOR” за насилието над ЛГБТИ+ хората в Чечения е отличен с наградата “Prix Lumière” на фестивала “Cinédanse” в Отава през 2019 г. “WAITING FOR COLOR” е в официалната селекция на над 20 фестивала по света и е отразяван от “The Guardian”, списание “Elle”, Bloomberg, them, GLAAD и Radio Free Europe. На сцена Каракашян хореографира представления за танцови компании, сред които “Columbia Ballet Collaborative” (Ню Йорк) и Балет „Арабеск“ (България).

 Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата и партньорството на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Екип
Билети
Билет за 10 представления от Българска танцова платформа