НАРАГОНИЯ

Home / Архив / 12 - 20 май 2017 / НАРАГОНИЯ
НАРАГОНИЯ

19 МАЙ / 20:00 / ЦЕНТЪР ЗА КУЛТУРА И ДЕБАТ „ЧЕРВЕНАТА КЪЩА“
УЛ. ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ 15
(warm-up на Флориан Бюкинг и Райза Крьогер с публиката: 19:00, фоайето на „Червената къща”)

 bücking&kröger (Германия)

НАРАГОНИЯ

Хореография/изпълнение: Флориан Бюкинг и Райза Крьогер
Звук: Константин Поп
Продукция и драматургия: Йоана Витхелм
Светлинен дизайн: Мартин Пилц
Продукцията е финансирана от: Bezirksamt Pankow – Fachbereich Kunst und Kultur, Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten

Времетраене: 60 мин.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на: Платформа Aerowaves, подкрепена от програма Творческа Европа и оперирана за България от Derida Dance Center. Представянето и в България е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г.

Моето възприятие обуславя какво ще приема за действително. Всичко останало се  подчинява на това.

В едно от най-значимите литературни произведения на немски език и в световната култура – „Кораб на глупците“ от Себастиан Брант (1494), Нарагония е измислена страна, към която корабът се отправя. В „Нарагония“ на bücking&kröger двама души също се отправят към нови брегове. Целта е ясна, а надеждите – големи. Докато нещо не засече. Пред лицето на появяващите се трудности желанията и надеждите отслабват, двете тела остават захвърлени в една-единствена реалност. Те достигат до точка, в която тялото и умът остават закотвени в настоящия момент. Фикционалното се превръща в непосредствена действителност…

Флориан Бюкинг и Райза Крьогер са хореографи и танцьори от Германия. След около 10-годишна бурна активност в танцовата сцена на Берлин и не само, през 2014 те основават bücking&kröger, като пренасят своя разнообразен опит в колективни хореографски работи. Те се занимават с хореография в най-широк смисъл, включвайки танц, архитектура, пърформанс и социални пластики. Досега имат три съвместни кратки представления, една цялостна продукция, както и концерт. Работата им се характеризира с фокус върху тялото и физическите състояния, които съпровождат движението. Често си сътрудничат с артисти от сферата на изящните изкуства и музиката.

Билети: 8 /10 лв.

 


ПЛАТФОРМА БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

WARM UP НА ФЛОРИАН БЮКИНГ И РАЙЗА КРЬОГЕР С ПУБЛИКАТА: 19:00, ФОАЙЕТО НА ЧЕРВЕНАТА КЪЩА

Нетипично игрово въведение на зрителите в темата и хореографията на представлението. След загрявката ще има достатъчно време за чаша вино за участниците преди неговото начало.

ВХОД: СВОБОДЕН

Разговор с артистите от НАРАГОНИЯ след представлението модериран от Станислав Генадиев, танцов артист и хореограф

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gs8B9SMHFqw[/embedyt]