МАДАМ КИФЛÁ

29 април/ 21:00 /Галерия „Етюд“
ул. Цанко Церовски 34

Мирослава Захова

МАДАМ КИФЛÁ
Представление, разискващо възприятията за красивото женско тяло

Автор: Мирослава Захова
Музика:
Владимир Стоянов
Участват:
Симона Спаскова, Деница Даринова, Александра Манчева, Петя Пеева

Времетраене: 55 мин.


Една продукция на „Нейно Величество Тенджерата под налягане“ – сдружение за съвременно изкуство в условия на високо напрежение“ в партньорство с галерия „Етюд”. С финансовата подкрепа на Министерство на културата в Република България и биотехнологична компания “RIDACOM”.


„Красивото” ли служи на жената или жената служи на „красивото“? Този парадоксален въпрос служи за отправна точка в пърформанса на Мирослава Захова. В него тя се занимава с границите на възприятията за красивото тяло. То става плоскост, в която се оглеждат съвременните нравствени устои и свързаните с тях понятия за естетика и красота. Какво определя едно тяло като „красиво”? И кога то се превръща в „грозно”? Честно ли отговаряме на тези въпроси?  Не са ли прекалено филтрирани и натоварени с тривиалност нашите отговори?

Мирослава Захова завършва модерен танц в Националното училище за танцово изкуство и „Танцов театър“ в Нов български университет (2016). Тя навлиза в професионалната танцова сцена със солови изпълнения в представленията „medea” и „Саломе”  на хореографа Мирослав Йорданов и привлича вниманието върху себе си с характерната си експресивност и пластичност. Участва в редица театрални и танцови представления, сред които „История на вчерашния ден“ с хореограф Галина Борисова, „Моят живот! Да имаш ляв палец“, посветено на актриса с физически увреждания и с режисьор Възкресия Вихърова и др. Участвала е в уъркшопи на Иво Димчев („Do yourself а favor”), на Дорис Улих („more than naked“), Христиан Бакалов („PURE, small future”), Кевин Джийн (Some Other Paradises”), „Co-Teaching“ с Деян Сърхой, Гизела Мюлер и Росен Михайлов, за  театър спрямо мястото (site-specific theatre) и др. „Мадам Кифлà“ е дебютният й авторски пърформанс.


Вход с дарения.
С предварителна резервация на etudgallery@gmail.com