СЪБАРЯНЕ & ПРАЗНОТА / ПЪЛНОТА

Home / Архив / 12 - 20 май 2017 / СЪБАРЯНЕ & ПРАЗНОТА / ПЪЛНОТА
СЪБАРЯНЕ & ПРАЗНОТА / ПЪЛНОТА

17 май/ 19:30 / ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс
пл. България 1, Национален Дворец на Културата(в подлеза срещу фонтаните)
(WARM UP НА КАЗУЙО ШИОНОЙ & ДРОР ЛИБЕРМАН с публиката: 18:30, ДНК)

Казуйо Шионой & Дрор Либерман (Израел/Япония)

СЪБАРЯНЕ

Концепция и изпълнение:  Казуйо Шионой & Дрор Либерман
Костюми: Марина Моисеева
Драматургия и развитие на концепция: Идит Херман
Ко-продуцент: Machol Shalem Dance House

Благодарности на Clipa Theater и Oded Zadok

Времетраене: 35 мин.

Продукциите гостуват с подкрепата на Посолство на Израел в България.

„Събаряне“ се основава не безстрашно движение, на харизматична движенческа естетика, която помита зрителите. Младите танцови артисти Дрор Либерман и Казуйо Шионори възприемат изкуството като зона за еманципиране, в която са в състояние да снемат маската на общественото лицемерие. Те се обръщат към злите, тъмни, страховити и страстни страни на човешкото, опитвайки се да достигнат до нови начини на съпротива в общество, в което насилието става все по-обичайно в ежедневието. „Събаряне“ веднага бива забелязано от професионалната критика, която пише: „Това са двама танцьори с изключителни способности и проникновения“. (Ора Брафман, “Dancetalk”)

Дрор Либерман е от новото поколение съвременни хореографи и изпълнители в Израел, член на Clipa visual theatre collective. Той учи театър и цирк в Йерусалим, завършва и Училището за съвременен танц в Хайфа. Занимава се с различни физически практики и техники като бойни изкуства, акробатика, паркур и др. Преминава през сериозно военно обучение и служба, които силно го белязват. През последните години работи с различни хореографи и се представя на важни танцови платформи. Трудно е да бъде причислен към определен стил или жанр, тъй като за всяко своя работа Либерман се стреми да създаде нов език.

Казуйо Шионоири е млада хореографка и изпълнителка от Япония, като се установява в Израел. Активен член е на Clipa visual theatre collective. Завършва програма за Танц и спорт към Японски женски колеж за физическо образование през 2008 г. Оттогава като свободен артист си сътрудничи с редица хореографи, преподава и се представя на различни фестивали по цял свят. Тя получава множество награди и се откроява като оригинално и свежо присъствие на танцовата сцена.


Казуйо Шионори (Япония/ Израел)

ПРАЗНОТА / ПЪЛНОТА

Концепция и изпълнение:  Казуйо Шионой

Времетраене: 25 мин.

Казуйо Шионори създава своето соло, след като смъртта нахлува в живота й и двама от най-близките й хора внезапно умират в рамките на един месец. Това я кара да погледне смъртта право в очите и да спре да се страхува от нея. „Аз престанах да гледам на нея единствено като на лична трагедия, а като нещо, което формира живота ни. Опитвам се да наблюдавам света и да оставя свидетелство за отпечатъка, който смъртта остави върху живота ми.“



Билети: 8/10 ЛВ


ПЛАТФОРМА БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

WARM UP НА КАЗУЙО ШИОНОЙ & ДРОР ЛИБЕРМАН с публиката: 18:30, ДНК

Нетипичното игрово въведение на зрителите в темата и хореографията на представлението. След загрявката ще има достатъчно време за чаша вино за участниците преди неговото начало.

ВХОД СВОБОДЕН

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cD4ZtwIVDys[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a38Kt5XRufo[/embedyt]