РАЙСКИ МЕСТА

Home / Архив / 12 - 20 май 2017 / РАЙСКИ МЕСТА
РАЙСКИ МЕСТА

16 май/ 19:30/ ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс
пл. България 1, Национален Дворец на Културата(в подлеза срещу фонтаните)
(warm up на Кевин Джийн с публиката: 18:15, ДНК)

Кевин Джийн (Франция)

РАЙСКИ МЕСТА

Концепция: Кевин Джийн
Хореография и изпълнение: Лори Джордано, Кевин Джийн, Бастиан Льофевр
Асистенти: Клеманс Коконие, Жули Ниош, Нина Сантес
Светлинен дизайн: Силви Гаро
Звуков дизайн: Рубен Наштергел
Дизайн костюми: Валентин Соле

Копродукция на: Le manège de Reims – scène nationale, L’échangeur – CDC Hauts-de-France, CDC Atelier de Paris-Carolyn Carlson
С подкрепата на: Arcadi et de la DRAC Île-de-France
Благодарности на:  L’Espace périphérique de la Villette

Времетраене: 60 мин.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на:  Театроскоп в рамките на FranceDanse Orient-Express. Театроскоп е програма, лансирана от Френския институт, Министерството на културата и комуникацията и Министерството на външните работи и международното развитие на Франция.

Танцовото трио „Райски места“ достига до необичайно и хипнотично движение на тялото. То сякаш протича в забавянето, отлагането и изучаването на въздействието на гравитацията и тежестта, създавайки едно друго време и пространство. Изпълнителите откриват свобода на движението, която преобразява заобикалящата среда и предлага друг вид взаимодействие, адаптиране и промяна. Как може всеки да създаде пространство и територия, които да направи рай? „Райски места“ е за завръщането към земята и създаване на светове за взаимно сътрудничество и споделяне. За мечтите и полъха на надежда. Представление за съществуването на „небесното“ и за силата ни да го създадем в земния си живот.

Кевин Джийн е хореограф и танцьор от Франция. Той е работил с едни от изтъкнатите имена на френския постмодерен и нов танц като Стефани Обиeн, Одил Дюбо, Мириам Гоурфинк, с филмовия артист Филип Гранрийо и др. Водещ интерес в неговите авторски хореографии и пърформанси е актът на изграждане на една среда и въздействието, което тя има върху нас, върху човешкото поведение и социалните взаимодействия. Как те ни формират, деформират, как можем да ги приемем, да играем с тях, да преоткрием себе си и да се променяме. Той създава танцовото представление „Райски места“ през 2015, последвано от „Други райски места“ с изпълнители-непрофесионалисти. През 2016  представя Les Promesses du Magma в сътрудничество с френския рап-артист Casey в рамките на авторитетния фестивал в Авиньон.

Билети: 8/10 ЛВ


ПЛАТФОРМА БЕЗ ДИСТАНЦИЯ

WARM UP НА КЕВИН ДЖИЙН С ПУБЛИКАТА: 18:15, ДНК

Нетипичното игрово въведение на зрителите в темата и хореографията на представлението. След загрявката ще има достатъчно време за чаша вино за участниците преди неговото начало.

ВХОД СВОБОДЕН

Разговор с артистите след представлението, модериран от танцовия артист Драгана Алфиревич (Сърбия/Словения).

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7OE1f3C64_s[/embedyt]