Без дистанция 2017

БЕЗ ДИСТАНЦИЯ СЪС СЪВРЕМЕННИЯ ТАНЦ

„Без дистанция” е платформа за разговори, взаимодействие с публиката и образователни формати, съпътстваща 10. Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”. Нейната цел е да развива общуването на съвременния танц с неговите аудитории, както и да създава обмен на артистични практики между български и международни танцови професионалисти.

И този път платформа „Без дистанция“ дава възможност на посетителите на фестивала да добият директен физически опит от представяните във фестивалната програма продукции с популярния по международните форуми формат на физически загревки непосредствено преди представленията, водени от самите артисти. Т.н. Warm up е нетипично игрово въведение на зрителите в темата и хореографията на представлението.

„Без дистанция“ 2017 включва още серията от разговори с артисти с модератори от различни области. Тяхната цел е въз основа на представленията от фестивалната програма да се отвори разговор за значимостта и мястото на тялото в съвременната култура и общество.

В рамките на „Без дистанция“  ще бъде представена книгата

MOVING TOGETHER. THEORIZING AND MAKING CONTEMPORARY DANCE  на Руди Лерманс, в разговор с Ангелина Георгиева.

А за специалисти платформата предлага да се включат и в семинар с Руди Лерманс.

КРИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ НА СЪВРЕМЕННИЯ ТАНЦ: КОНЦЕПЦИИ И ПЕРСПЕКТИВИ

В рамките на 4-дневния семинар  Руди Лерманс ще представи в отворена дискусия няколко концепции и общи посоки, които могат да са от полза за анализ на съвременния танц.

Освен това образователната програма за професионалисти на „Без дистанция“  предлага на вниманието на заинтерсуваните

новаторския обучителен формат CO-TEACHING, който се основава на споделено водене на процес от няколко водещи и по този начин позволява неговото надграждане и провеждане от различни перспективи и позиции. Уъркшоп с Гизела Мюлер (Германия), Деян Сърхой (Словения) и Росен Михайлов (България).

По време на 4-дневния уъркшоп трима опитни танцови професионалисти и ментори, които идват от различни сфери на съвременния танц, ще проведат диалогичен формат на преподаване и процес на обмен на практики, устремени към създаване заедно с участниците на общност, основаваща се на различията, а не толкова на общите неща помежду им.

Един от артистите участващи във Антистатик 10. Кевин Джийн кани професионални артисти в сферата на танца, театъра и пърформанса да вземат участие в тридневния уъркшоп ЕДНИ ДРУГИ РАЙСКИ МЕСТА*, където участниците ще се впуснат в ежедневно експериментиране и изследователски процес, свързани с артистичната практика, развита от френския хореограф и изпълнител Кевин Джийн в представлението Des Paradis, част от 10-ото издание на фестивала Антистатик. Целта на уъркшопа е съсредоточена върху представите за откритие, контакт, чувствителност, свободна игра и адаптиране, тежест и тяло към тяло.

професионални артисти в сферата на танца, театъра и пърформанса.
Следете програмата на www.dramaturgynew.net и www.antistaticefstival.org