ПИСАНЕ ЗА ТАНЦ В МЕДИИТЕ

ПИСАНЕ ЗА ТАНЦ В МЕДИИТЕ

Семинар с АРНД ВЕЗЕМАН
Платформа „Без дистанция“ 2019

Журналист и редактор във водещото в Европа списание за танц “tanz”, Арнд Веземан е от най-изтъкнатите професионалисти и специалисти по танц и танцова критика. В рамките на 2-дневен семинар той ще сподели своите възгледи и ще провокира разговор с участниците върху критиката за сценични изкуства в съвременен контекст.

Водещи теми в семинара:  

  • начини да разбираме танц, да пишем за танц и да съставяме рецензия за танцово представление;
  • двойствената роля на критика между танцовото представление и танцовата критика – влияе ли критиката на танцовата продукция?;
  • цели и методи за писане на рецензия за танцово представление;
  • формиране и утвърждаване на танцовата критика в исторически контекст.

Семинарът е насочен към журналисти и критици в сферата на културата и съвременните изкуства.

Работен език: английски.

За Арнд Веземан:

Арнд Веземан завършва театрознание в Германия и от 1997 г. е редактор на немскоезичното списание за танц “tanz”, което се издава в Берлин. Публикува и няколко книги с основен фокус политичност и естетика, сред които „Immer Feste Tanzen” („Вечният празник на танца“, 2006) – колекция от есета за историята на танца и за танца като антидот на работата.

Условия за участие:

За да кандидатствате изпратете Вашето CV и кратко мотивационно писмо на nda.bulgaria@gmail.com
Такса за участие: 30 лв.
Краен срок за кандидатстване: 25 април. 


Платформа „Без дистанция” e част от европейския проект Life Long Burning, организиран от Брейн Стор Проджект и Номад Денс Академи България, като представители на мрежата на Номадска танцова академия, с финансовата подкрепа на Програма “Творческа Европа“ на Европейския съюз и Програма „Култура” на Столична община и в партньорство с Къща-музей „Вера Недкова“ към Националната галерия, Гьоте-институт България и Dance Station.

Инфо
График