Синтетики
Синтетики

Синтетики

Полиетилен с висока плътност бутилки за мляко, водопроводни тръби, 3D нишка за принтер.
Полиетилен с ниска плътност скоби за стягане, пързалки за игрални площадки, пластмасови опаковки.

„Синтетики“ е най-новият спектакъл на хореографа Живко Желязков, в който той работи с участниците в едногодишната обучителна и тренинг програма в областта на съвременния танц “Dance PORT Derida”, разработена от “Derida Dance” център. Екипът зад продукцията описва „Синтетики“ като „танцово представление за пластмасовия човек“. То повежда зрителите в света на полиетилена, който плашещо напомня собствения ни свят с нашите чаши за еднократна употреба за кафе, с нашите опаковки и прибори за хранене, с бутилките ни за мляко и детските играчки. 

Живко Желязков е хореограф, чийто представления гостуват във Ванкувър, Тел Авив (“Suzanne Dellal Center”), Йерусалим (“Machol Shalem Dance House”), Пекин. Спектакълът му “S INNER” е отличен с награда ИКАР 2017 г. в категория „Съвременен танци и пърформанс“. През 2018 г. Живко Желязков попада в ежегодната селекция на мащабната танцова платформа “Aerowaves Dance Across Europe”, която отличава 20 имена на обещаващи хореографи от Европа.

Спектакълът се реализира с подкрепата на Министерство на културата на Република България. Програмата за обучение в сферата на съвременния танц “DancePortDerida” 2018/2019 се подкрепя от Фондация „Америка за България“.

Инфо
Екип
Билети