Six Love Songs
Six Love Songs

Six Love Songs

„Любовта е мистерия. Любовта е ПОП. Пропадане на любовни реалности.“

Номинация за награда ИКАР 2020 за „Съвременен танц и пърформанс“ 

“Six Love Songs” е хореографски концерт, в който музика и танц взаимодействат, за да визуализират провалената любов. В него изпълнителите флиртуват отблизо с разбиранията за интимност, индивидуална психология и чувства, давайки пространство за появата на „ново честно тяло, на групово тяло, на някой, който обича непознатото, конфликтите и захарта, на друг, който търси нещо друго, някъде другаде, на теб, на мен“. “Six Love Songs” поставя въпроси относно полиотношенията и различните идентификации у една  личност.

Жана Пенчева е хореограф, танцов изпълнител и преподавател. Завършила е бакалавърска и магистърска степен в програма „Танцов театър“ и “Хореография за съвременен танц“ в Нов български университет. Впоследствие продължава обучението си чрез серия от семинари в танцови програми като “Nomad Dance Academy” и “DanceWeb. През 2009 г. създава първата си хореографската работа – “Glass of Love”. Следват: “Тouch Down” (2010) и „Епизод IV – размисли през свободното време“ (2011), бурлеск пърформансът „Неон“ (2015), „Отпразнувай!“ (2016) – с хора с различни възможности. От 2016 до 2019 е част от танцова компания “Дюн“. В периода 2018 – 2020 г., заедно с Александър Георгиев и Дарио Барето Дамас, получават подкрепа от мрежата Life Long Burning с проекта-трилогия “dragON”. Жана е съосновател на “Steam Room”, неправителствената организация „Гараж Колектив“, член на “Nomad Dance Academy – България” и част от „Хамалогика“, гр. Бургас.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. “Six Love Songs” е реализиран в рамките на  инициативата за съвременен танц, пърформанс и инсталации „Три3ависим 2018“. Концепцията за хореографския концерт се заражда по време на артистична резиденция, организирана от фестивал “Moving Body” 2018 и представен там през 2019 г.

Инфо
Екип
Билети