НЯКЪДЕ ТАМ И НЯКЪДЕ ТУК
НЯКЪДЕ ТАМ И НЯКЪДЕ ТУК

НЯКЪДЕ ТАМ И НЯКЪДЕ ТУК

Проектът е реализиран с подкрепата на Министерството на културата на Хърватия и в сътрудничество с фестивала Perforations, Theatre & TD, Студентски център към Загребския университет – Култура за промяна и Уферстудиа, Берлин.

„Някъде там и някъде тук“ разтваря гъсто пространство на възможности и потенциал, в което танцът се случва като радикална среща. Това е представление за несигурността, от която  можем или не можем да бъдем пощадени. За нещо, за някъде, за вероятното, за интензивността на несигурното и непредсказуемото… Това представление е за границата, която ни разделя и свързва… То се занимава с причините и начините, които прилагаме, за да я преодолеем. С това как подобно преминаване отвъд нея, което можем да наречем и докосване, променя, насърчава, смущава и внушава страх… Тук телата са механизми за пораждане на дискомфорт. Ана казва, че в основата на това представление е онова, което нашето тяло акумулира и от което живее. Соня добавя, че то идва от паниката, която изпитваме, но не разбираме; от тревогата на света, който живее на ръба…

Ана Крайтмейер е танцов артист и изпълнител. Тя развива своя интерес към тялото през различни практики – от перформативни до хореографски, от преподаване до активна обществена дейност. От 2003 г. тя е част от хърватския колектив BADco., като създава и собствени представления и хореографии. От 2016 г. е председател на Хърватската асоциация на танцьорите. Ана е съосновател на Еkscena – сдружение за експериментална свободна сцена. Има сертификат за преподаване на контактна импровизация за деца по ContaKids Method.

Соня Преград е танцов артист, изпълнител и преподавател. Завършва магистърската програма „Соло/Танц/Авторство“ към Университета за изкуства в Берлин, а преди това и учи в ArtEZ Aрнхем, Холандия. Нейните солови работи и представления, създадени в сътрудничество с Вили Прагер, Силвия Марчиг, Марияна Крайач и много други са представяни из цяла Европа. Соня е съосновател и съорганизатор на фестивала «Импроспекция» в Загреб. От 2011 г. тя е от организаторите и на международния проект и интерактивно танцово списание TASK съвместно с танцов център „Тала“ в Загреб. Соня участва в представления и на Мег Стюарт, Борис Шармац, Саня Ивекович, Изабел Шад и др. 

Инфо
Екип
Билети
Без дистанция