Moonlight
Moonlight

Moonlight

„Мисля, че ти си мислиш, че аз си мисля за теб в момента, в който аз си мисля, че ти си мислиш, че аз си мисля за теб и това е толкова готино.“ 

Номинация за награда ИКАР 2019 за „Съвременен танц и пърформанс“ 

MOONLIGHT е хореографски проект, фокусиран върху поетичните сценични структури, който функционира като „бърз механизъм за промяна на значенията“.  Играейки си с културните кодове от наследството на Уолт Дисни, представлението предлага възможност за преоткриване и разклащане на установените представи за идентичност чрез “queer” практики. Така MOONLIGHT поетапно изследва разпръскващите се значения на една променяща се реалност. Превръща се в „пънк симфония на разпознаваемото“, която съумява да обладае зрителското смущение с магическа пръчка.   

Александар Георгиев е хореограф и изпълнител, който активно работи в сферата на съвременния танц от 2008 г. насам. През 2014 г. завършва  магистърската програма по хореография в School of Dance and Circus (DOCH) на Университета по изкуства в Стокхолм. Участва във  формални и неформални образователни програми като NOMAD, “SPAZIO”, “DanceWeb”, “50 Days Fly Low и Passing Through”, както и в програмата “Critical Practice made in YU” (3-то поколение). 

Част е от екип на неправителствени организации „Гараж Колектив“ (България), „Interimkultur“ (Швеция), член е на Номадска танцова академия и е един от съоснователите (заедно Дарио Барето Дамас и Жана Пенчева) на неформалната група “STEAM ROOM”.

Дарио Барето Дамас е артист, работещ в областта на танца и хореографията. Образованието му преминава през  “Teatro Victoria”, Тенерифе, “Institut del Teatre”, Барселона и “DOCH”, Стокхолм. Работи с „Кулберг Балет“ като гост-танцьор и с незавизимата хореографска организация “ccap / c.off”, създадена от Кристина Каприоли. Сред основните му интереси са темите за представеността, адаптивността, вниманието и екологията. Хореографският му подход се насочва към „утопично-мечтателни пространства, деконтекстуализации и чувственост“. Член е и съосновател (заедно с Александар Георгиев и Жана Пенчева) на неформалната група “STEAM ROOM”.

Копродукция на „Локомотива“ Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата в рамките на програмата „Какво е хореография?”, курирана от Биляна Тантуровска – Кюлавковски и Сдружение „Гараж Колектив“ платформа за независими артисти.

С подкрепата на: гр. Скопие, Konstnärsnämnden – Комитет по шведски изкуства, Община Център, Скопие; Министерство на културата на Македония; Министерство на културата на Република България; ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, НДК.

Инфо
Екип
Билети