KARPOV not KASPAROV

KARPOV not KASPAROV

Създателите на един от най-вълнуващите музикални проекти в Източна Европа, заиграващ се с имената на знаменитите шахматисти „Karpov not Kasparov”, започват да правят музика по правилата и стратегиите на шахмата. Може да изглежда сложно, но резултатът винаги е много танцувална мелодия. Има някои класически препратки и много ориенталски аромати (защото шахът е ориенталска игра), но винаги с мощен бас, който ви кара да скачате и да викате. Има и нещо повече от музика – шансът да видите двама изпълнители, които всъщност идват от танца и визуалните изкуства. Това са Едуард Габия и Валериу Боркош, които правят с музиката един друг вид представление.

През последните пет години дуото свири своя енергичен сет по клубове, сцени и фестивали из цяла Европа и всъщност “Karpov not Kasparov” са се представили в 38 от общо 44-те европейски държави. Дебютният им “Soundtrack for a Game of Chess” е номиниран за Албум на месеца от списание “Vice”, обявен е за „едно от най-ценните заглавия на годината“ от Културно радио Румъния и Radio Europa Libera и е излъчен онлайн по нюйоркското радио WFMU. Албумът им “Vocal Edits” (2016) е обявен за Най-добър румънски електронен албум за 2016 от Scena9.ro, а в медиите го наричат „може би най-добрият румънски албум в жанра си за последните 30 години“.

Скъпи приятели на фестивала „Антистатик“, “Karpov not Kasparov” идват отново да открият тазгодишното му издание с покана към публиката за танц с музика, която неустоимо съчетава хипнотичен поп с източен електро-ейсид.

Инфо
Билети