НАДОЛУ ПО СПИРАЛАТА

НАДОЛУ ПО СПИРАЛАТА

Уъркшоп с МИЛАН ХЕРИХ
Платформа „Без дистанция“ 2019

Милан Херих ще проведе много физически и игрив клас по танцова техника, който  предизвиква отделния изпълнител и предлага различни подходи към организиране на колективната група. Посредством повторение участниците ще изградят умения да се движат бързо и ефективно, както и необходимата за това осъзнатост. Целта е да се постигне редуване между извивки и спирали на тялото във всички възможни посоки. Класът започва с упражнения, в които ще се работи върху използването на всички зони на тялото, за да се открият различни възможности за движение. Въз основа на упражненията ще се развият и различни комбинации. Загряването на цялото тяло ще започне на пода и ще продължи през материал от седяща и клекнала позиция. След това ще се продължи с ходене, бягане и спираловидно движение, както и с фрази, които се фокусират върху движението по пода, около, навън и навътре по неговата равнина.

Уъркшопът е насочен към професионални танцьори и изпълнители с добра физическа подготовка.

За Милан Херих:

Милан Херих е роден в Словакия, където завършва танцовата консерватория в Банска Бистрица. През 2002 г. продължава своето образование в реномираното училище P.A.R.T.S., ръководено от Анна Тереза де Кеерсмакер в Брюксел. Участвал е в представления на различни хореографи и компании, сред които и Ultima Vez / Wim Vandekeybus and Сиди Ларби Шеркауи.   

Вече повече от 19 години Милан Херих работи заедно с легендарния венецуелски танцов артист Дейвид Замбрано, който от години живее и работи в Брюксел и неуморно води класове по създадената от него и разпространяваща се в цял свят „ниско летяща техника“. Милан участва като асистент на неговите класове и уъркшопове, както и като изпълнител в някои негови представления. Двамата създават „Соло за Г-н Фолк“ (фолк-танцьор е често нарицателно на Замбрано) и го представят успешно в Европа и Латинска Америка.

Милан Херих е съосновател на танцовата група “Les SlovaKs”. От 2014 г. той си сътрудничи с хореографа Антон Лачки, а от години води тренинги и създава представления за известната циркова компания “Rasposo”. През 2018 г. заедно с Пьотр Форман Милан става  режисьор и хореограф на представлението „Да обърнеш нов лист“ на цирковото училище ESAC в Брюксел.

Условия за участие:

За да кандидатствате изпратете Вашето CV и кратко мотивационно писмо на nda.bulgaria@gmail.com
Такса за участие: 30 лв.
Краен срок за кандидатстване: 25 април. 

Платформа „Без дистанция” e част от европейския проект Life Long Burning, организиран от Брейн Стор Проджект и Номад Денс Академи България, като представители на мрежата на Номадска танцова академия, с финансовата подкрепа на Програма “Творческа Европа“ на Европейския съюз и Програма „Култура” на Столична община и в партньорство с Къща-музей „Вера Недкова“ към Националната галерия, Гьоте-институт България и Dance Station.

Инфо
График