MIRA FUCHS

MIRA FUCHS

18 & 19 април, 22:00 ч., Червена зала, Център за култура и дебат „Червената къща“

Мелани Джейм Улф (Австралия / Германия)

MIRA FUCHS

Хореография, видео и изпълнение Мелани Джейм Улф/ /Savage Amusement Звуков дизайн Карл Андерсон / two4k Драматургия Шарън Смит & Руаири Донован Представлението е реализирано с подкрепата Arts House – Мелбърн, Софиензеле – Берлин и фонд Creative Victoria – Мелбърн.

На английски със субтитри на български.
Продължителност: 70 мин.
Представлението е подходящо за зрители 18 +.

Mira Fuchs е експерт. Експертен танцьор само за вас.

Mira Fuchs е псевдонимът и публичното лице на осемгодишния частен живот на артистката Мелани Джейм Улф като стриптийз танцьорка. Mira иска с танц да ви прекара през противоречията и въпросите на тази професия, основавайки се на личния опит на Мелани Джейм. Под формата на своеобразно есе, предназначено за интимната атмосфера на подредената в кръг публика, „Mira Fuchs“ представя фрагментарните мемоари на едно тяло, превърнало се в експерт на еротичния клубен танц. И в същото време деликатно подканя публиката сама да постави под въпрос собствените си представи и очаквания от него. Един забавен, но и изключително личен пърформанс, който се занимава с начина на представяне на жената в шоу-индустрията, със сексуалността, погледа, удоволствието, интимността и танца като работа. „В „Mira Fuchs“ Мелани Джейм Улф разкрива пазарните механизми на клубния еротичен танц, измерва цената му и го преоткрива като интимен дар“, пише авторитетната критичка Лин Гарднер в британския вестник „Гардиън“.

Мелани Джейм Улф е от Австралия. Тя завършва магистърската програма „Изследване на пърформанса“ в Хелзинския университет, Финландия. Днес Мелани Джейм работи между Мелбърн и Берлин като интердисциплинарен артист, движещ се между визуалните изкуства, пърформанса и съвременния танц. Тя основава артистичния лейбъл „Savage Amusement“, под който представя соловите си и колективни работи в различни контексти в Европа и Австралия като музея за съвременно изкуство Киазмо в Хелзинки, театър „Хебел ам Уфер“ в Берлин, Фестивала за лайв арт „Фола“, Мелбърн и др. Представленията й често протичат като пърформанс с участието на публиката и видеото заема важна роля. Мелани Джейм Улф е част и от артистичния колектив „Triage”, с който почели номинация за наградата Green Room („Зелена стая“) за т.нар. „one-to-one“ представления, т.е. такива, предназначени за един зрител. С него тя развива и кураторския проект „HOTEL OBSCURA“, подкрепен от Програма „Култура“ на Европейската комисия С 2014 – 2016.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт България.

Билети: 10/ 8 лв.

Снимка: