НЕВЪЗМОЖНОСТ В НАЙ-ЧИСТ ВИД | ФРАГМЕНТИ В ДВИЖЕНИЕ

Home / Архив / 20 - 30 април 2018 / българска танцова платформа 2018 / НЕВЪЗМОЖНОСТ В НАЙ-ЧИСТ ВИД | ФРАГМЕНТИ В ДВИЖЕНИЕ
НЕВЪЗМОЖНОСТ В НАЙ-ЧИСТ ВИД | ФРАГМЕНТИ В ДВИЖЕНИЕ

30 април/ 17:00 / Център за култура и дебат “Червената къща”
ул. Любен Каравелов 15

Атом Театър

НЕВЪЗМОЖНОСТ В НАЙ-ЧИСТ ВИД | ФРАГМЕНТИ В ДВИЖЕНИЕ

Хореограф: Стефания Георгиева
Композитори: Добромир Кисьов и Константин Кучев
Контрабас: Добромир Кисьов
Танц: Калина Георгиева, Стефания Георгиева

Времетраене: 40 мин.

„Невъзможност в най-чист вид | Фрагменти в движение“ навлиза в невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевременно като слабост, уязвимост, разрушителност, безсилие, неосъществимост. Фрагментите съществуват в безвремие, в непрекъснато усещане за дежа вю. Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството.

Без кофраж! Къде съм? Кога съм? В кого съм? Защо съм? Си. Бъди. Ти си… Бди! Не спи. Умри. Позирай. Изплюй! Ругай! Прозирай! Отключи! Породи!! Създай себе си – годен за поглъщане… Потребен.

Стефания Георгиева е танцьор и хореограф, базиран в София. Завършва куклен театър в НАТФИЗ през 2011 г., с група артисти създава Атом Театър и оттогава работи в сферата на съвременния танц. Съорганизатор е на проекти като „ATOM Хореографски Серии#1 и 2“, „451 и 243 кв. м. Независим“ и участва в създаването няколко креативни пространства за независими артисти в София. Като хореограф е автор на шест танцови работи, представени на сцени, пространства и фестивали в България и извън нея. Работи активно с Джънгин Лий от Ю. Корея, с която реализира серия от международни проекти. Участва в артистични резиденции и тренинги и преподава танц във всяко свободно време. През 2017 г. води клас в Guildford School of Acting: GSA, UK и Vitruvian Thing в Солун. Вдъхновява се от движението като дизайн в пространството, колективния организъм като изживяване и сайт-спесифик тялото като подход.


Билети:  8 лв.


WARM UP на Театър “Атом” с публиката: от 16:00, Червената къща
Вход свободен.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=hE1cz8om22A[/embedyt]