AVOIDING deLIFEath

27 април/16:00/City Stage
пл. България 1, в подлеза на НДК

Иво Димчев

AVOIDING deLIFEath

Времетраене: 120 мин.


Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община, Програма „Европа“ 2018.

Gerb Sofia  Programa_Evropa_Logo


В най-новата си артистична работа между пърформанс и изложба, Иво Димчев изследва седем от любимите си творчески дейности: преподаване, писане на поезия, рисуване, композиране на авторски песни, изпълняване на импровизиран концерт за пиано и пеене, снимане на музикално видео, даване на интервю. Във всеки един момент всяка от тях може да се превърна в нещо друг. Зрителите могат да идват по всяко време и да станат свидетели на тази необичайна лаборатория.  Те ще могат и да разгледат изложба от  видеа, скулптури, картини и фотографии на Иво Димчев.

Има моменти, когато нещата, които обичате да правите, се превръщат в  кошмар. И тогава идва миг, когато този кошмар има щанс да се превърне в Отваряне.

Дали отваряне към друг кошмар или блаженство, няма значение. По-добре да летиш в Ада, отколкото да се влачиш по корем в Рая. От време на време е наложително един уважаващ себе си артист да саботира работата си, похватите си, триковете си, сигурността си. Аз мога да направя това едиснтвено и само изотвътре, по време на самия процес. Именно това очаквам от себе си потъвайки в тази работохолическа медитация. – ИВО ДИМЧЕВ

Иво Димчев е от най-провокативните днес артисти на световната сцена, който привлича вниманието с екстремното и колоритно съчетание на пърформанс арт, театър, хореография, музика и визуални изкуства. Автор на повече от 30 представления, които са показвани в Европа, Северна и Южна Америка и др. Той преподава активно в различни престижни международни академии и училища по изкуство. Основател е на базираната в София Фондация „Хюмартс“, която организира няколко издания на Национален конкурс за съвременна хореография. През 2016 г.  издава първата си книга Stage Works (2002 – 2016) – ретроспекция на сценичната му работа. В момента живее между Лондон, Виена и София и пътува по цял свят, представяйки своите пърформанси, концерти, изложби и книга.


Билети: 10 лв.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=c3hr2p19fdA[/embedyt]


27 април /22:00/City Stage
пл. България 1, в подлеза на НДК

Иво Димчев НА ЖИВО – КОНЦЕРТ


Билети: 20 лв.


Комбиниран билет: 25 лв. на касите на EASY PAY и EPAYGO.BG

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1a7oLBpZ_9o[/embedyt]