4 ВЪПРОСА КЪМ: Казуйо Шионой

Home / Новини / Интервю / 4 ВЪПРОСА КЪМ: Казуйо Шионой
4 ВЪПРОСА КЪМ: Казуйо Шионой

4 ВЪПРОСА КЪМ:

КАЗУЙО ШИОНОЙ: „ПРАЗНОТА/ПЪЛНОТА“

НОВИ НАЧИНИ ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ФИЗИЧЕСКОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ

Какъв беше водещият интерес в създаването на „Празнота / Пълнота“?

В периода на създаване на това представление аз загубих двама от най-близките си хора. То се превърна в представление за загубата и за това как да се ориентирам в света, след като двама от най-важните хора за мен си отидоха.

Какво беше основното предизвикателство?

Въпреки че бях в доста буреносен период, аз се опитах да подходя към това представление с много голяма емоционална дистанция, за да не остана просто в собственото си скърбене, а да погледна към себе си, за да разбера нещо по-голямо. Това не беше никак лесно.

Какво преживяване искаш да създадеш за публиката?

Не ми пука за преживяването на публиката. Изпълнявала съм това представление в повече от пет държави и получавам най-различни реакции: от „това не е танц“ до „това е прекалено танцово“. Някои хора плачат, други го наричат „странна работа“… Затова оставям пространство на зрителите да видят себе си в него.

Какво те кара да работиш в сферата на танца и пърформанса?

Аз танцувам от много малка. Започнах, когато бях на четири години, и е донякъде естествено за мен. По-късно намерих нов смисъл в това и сега чувствам, че танцът е добра платформа за откриване на нови начини за изразяване на физическото съществуване. Всеки ден отначало.