Критически анализ на съвременниятанц: концепции & перспективи

Home / Без дистанция / Без дистанция 2017 / Критически анализ на съвременниятанц: концепции & перспективи

ОТВОРЕНА ПОКАНА
Имаме удоволствието да обявим отворена покана за участие в:

КРИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ НА СЪВРЕМЕННИЯ ТАНЦ: КОНЦЕПЦИИ & ПЕРСПЕКТИВИ
Семинар с Руди Лерманс (Белгия)

Част от ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА „БЕЗ ДИСТАНЦИЯ“/ Teachback в рамките на 10. Фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“, София

18 – 21 май, София

В рамките на 4-дневния семинар един от водещите белгийски танцови изследователи и социолози Руди Лерманс ще представи в отворена дискусия няколко концепции и общи посоки, които могат да са от полза за анализ на съвременния танц. В началото ще се обсъди перформативната природа на понятието за съвременен танц и след това семинарът ще се фокусира върху концепции като театралност, самореференциалност, ре/презентация, критичност… Лерманс ще въведе и в общата перспектива, която ръководи анализа му на съвременния танц и практики на артистично сътрудничество.


Руди Лерманс е професор по социална теория в Университета в Льовен, Белгия. Между 1992-1996 ръководи Центъра за социология на културата и няколко изследователски проекта във Фландрия в полето на визуалните изкуства, културното наследство, културните политики и посещаемостта на изпълнителските изкуства. Преподавал е в теоретичната програма на знаменитото танцово училище P.A.R.T.S. в Брюксел в неговите начални години. Лерманс е и чест гост-лектор в чужбина. Има множество публикации в белгийски и международни издания, както и няколко книги в полето на социалната теория и теория на културата, културни политики и участие, съвременен танц и визуални изкуства. “Moving Together” е най-новата му книга, публикувана от реномираното издателство Valiz. Тя ще бъде представена в рамките на „Антистатик“.


Семинарът е насочен към студенти и професионални артисти и теоретици от сферата на танца, театъра, пърформанса, културните изследвания и изследванията на изкуствата.
Семинарът ще се проведе на английски език и включва международни участници.

За да заявите желание за участие, изпратете кратко мотивационно писмо и ваша автобиография на dramaturgies.new@gmail.com
Краен срок за кандидатстване: 2 май 2017.
Такса участие: 20 лв.

Място: галерия „Етюд“
Час: 15:00 – 18:00

Участниците в семинара ще могат да ползват билети на преференциална цена за представленията от артистичната програма на Фестивала „Антистатик“.

Платформа „Без дистанция”/ Teachback e част от проекта Life Long Burning, организиран от Локомотива и Номад Денс Академи България, с подкрепата на Програма “Култура “ на Европейския съюз, Столична програма “Култура” за 2017 г. и Министерство на културата на България.