Присъствия

6 април  2008, 21.00 ч. – премиера
зала „Пеша Николова”
Б brain С store П project и Центърът за култура и дебат „Червената къща” представят в рамките на Антистатик – фестивалът за съвременен танц и пърформанс:
Присъствия
Концепция и конструкция – Ани Васева; Участват: Маргарита Петрова, Милена Станойевич, Мия Момчилова, Стела Кръстева; Видео – Ани Васева, Валерия Чао, Иван Икономов, Мия Момчилова
„Присъствия“ е посока на изследване (опитване/опипване), която минава през тялото и образа. Пърформансът потегля от въпроса: „Как в моето тяло присъстват други тела?“, плъзга се по местата на чужди присъствия в тялото. Призраците, които се крият под и върху кожата, избиват на повърхността.
„Обхождане на плътта, телесността, естетизирана физиология, вглеждане в статичния, почти атомизиран детайл на живата материя, която се движи, диша и се променя…“ Мирослава Мариянова, „Литературен вестник“
Представлението е осъществено с помощта на InterSpace и AiR.Space, Иван Добчев, Театрална работилница „Сфумато“, Ивайло Димитров, Никола Апостолов, Елена Димитрова, Ивайло Митев и Любомир Драганов.
Продължителност: 50 мин.
Вход: 9/6 лв.