EXPLODED GOO

18 май / 19:30 / ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
пл. България 1, Национален дворец на културата(в подлеза срещу фонтаните)

EXPLODED GOO

Концепция и изпълнение Зринка Ужбинец  
Хореография, сценография и осветление Ида Даниел, Карлос Франке, Катаржина Каня и Зринка Ужбинец
Звук Аран Клеербаур  

На английски език.
Времетраене: 50 мин.

Специални благодарности на: Todor Stoyanov (trailer), BADco., Caroline Creutzburg, Ivan Hamarić, Andreja Kulunčić, , Anna Tzini and all those generous outside eyes (Rahel Barra, Fabricio Belzoff, Clara Reiner, Gry Tingskog, Bernhard Siebert, Xavier Le Roy)


Продукцията се осъществява в сътрудничество с Театрална академия – Хесен и с Центъра за изпълнителски изкуства Музонтурм, Франкфурт.

Продукцията гостува с подкрепата на Гьоте-институт България и Национален фонд „Култура“.


Приятелско предупреждение: в това представление можете да видите глава, която наблюдава тялото си отдалеч, голям корем, святкащи очички, които гледат непристойно, паднали нокти, уста, която хапе и издава смущаващи звуци, малко танц на една въображаема котка, ритащ крак на робот… “Exploded Goo“ (буквално: “Разглобена слуз” ) на Зринка Ужбинец е хореография, която се стреми да изгради чудовищно тяло в реално време. Представлението е вдъхновено от фотомонтажите с изрезки от снимки и е съставено от разглобени части от танц, движения, жестове, образи и значения. “Exploded Goo“е лично желание да се предизвикат възприятията за танцуващото тяло на сцената, разкривайки едно чудовищно тяло; тяло, съставено от много други; тяло в преход.

Зринка Ужбинец е танцьор и изпълнител с интерес към хореографията. От 2006 г. е член на една от водещите хърватски независими артистични формации BADco. и е от координаторите на Експериментална свободна сцена (Еkscena) – независима организация, създадена в Загреб за популяризиране на съвременния танц и други форми на сценични изкуства. Сътрудничи си с различни артисти и е съавтор на редица представления в съвременния танц и пърформанс. Завършила е икономика, образователен курс в Центъра за изследвания на жените в Загреб, както и магистърската програма „Хореография и пърформанс“ на Института за приложно театрознание в Гисен, където създава и “Exploded Goo“


Билети: 10 лв. / в деня на представлението: 15 лв.


РАЗГОВОР
с артиста и публиката, модериран от Снежанка Михайлова