Българска танцова платформа

Home / Българска танцова платформа

Българска танцова платформа

27-30 април 2018, София

Българска танцова платформа е нова инициатива на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ в София. Между 27-30 април нейното първо издание ще ви представи различните лица на съвременната българска танцова сцена. Целта ни е да ви срещнем с активните артисти, които определят нейния профил днес. Програмата от над 10 събития събира в калейдоскопична картина естетическите търсения и идеи в съвременния танц и пърформанс в България. В нея можете да видите едни от най-успешните и интересни продукции в тази сфера от последните години. В нея сме се стремели да постигнем представителност, качество и разнообразие на артистични практики и на начини на работа на изгряващи и утвърдени индивидуални артисти, творчески колективи, формации и компании.

Правим Българската танцова платформа водени от желанието да създадем наситена среща на публиката с едно от най-новаторските изпълнителски изкуства днес. Тя  концентрира вниманието върху неговите постижения и потенциала, който носи за развитие на по-чувствително общуване помежду ни и на критическо мислене към начините, по които възприемаме и изграждаме нашия свят, идентичност и съвместното ни съществуване. С нея се стремим също така да работим за промотирането на съвременния танц и пърформанс в България на международната сцена. Затова специално каним и програматори на фестивали и танцови центрове, както и представители на различни институции и мрежи за съвременен танц от Европа.

Бъдете с нас между 27-30 април на различни сцени в София и се заредете с енергията, която съвременният танц и пърформанс в България носят. Защото… най-доброто предстои, а и може би и вече се случва.

Очаквайте скоро програмата на първата Българска танцова платформа.